you're offline

Lody rzemieślnicze w restauracjach Sphinx

Od 25-06 do 25-07

add this event to your calendar

choose your application

sphinx-czesc_gelato-25062019-390.jpg
Restauracje Sphinx wprowadziły do oferty lody rzemieślnicze. Na gości czekają nie tylko tradycyjne smaki jak wanilia, czekolada czy truskawka, ale też sorbet mango i słony karmel.

W deserach wykorzystywane są lody z manufaktury Jednorożek, wytwarzane tradycyjnymi metodami i z najwyższej jakości składników. Dzięki temu mają intensywny smak i idealnie kremową konsystencję, a przy tym mniej kalorii.

Na gości czeka 5 nowych deserów. „Kawa i słony karmel”  to lody waniliowe i o smaku słonego karmelu z dodatkiem espresso, rodzynek i bitej śmietany. „Beza z malinami” to zaś lody waniliowe i sorbet truskawkowy z bezikami, musem malinowym i bitą śmietaną. „Mango” to sorbet mango z jogurtem naturalnym i ciasteczkami w towarzystwie bitej śmietany. Dwie ostatnie propozycje to „Chałwa i wanilia” oraz „Chałwa i czekolada”, w których gałka lodów waniliowych lub czekoladowych podana jest z musem chałwowym i pestkami granatu. Można też zamówić pojedyncze gałki lodów.

add this event to your calendar

choose your application

Share

Ta strona używa plików cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.